Hygiënische oplossingen en CIP

Hygiëne is een "sexy" onderwerp. En zijn legio congressen, seminars, boeken en workshops over dit onderwerp te vinden. Niet voor niets. In toenemende mate is voedselveiligheid belangrijk.In de eerste plaats voor de volksgezondheid. Maar er speelt nog iets mee. Als er iets mis gaat, ook al is het niet levensbedreigend, de media zit er bovenop. En het internet is overal, nieuws verspreid zich razendsnel en imagoschade kan een bedrijf de kop kosten.  

Hygiënisch denken en werken moet ingebakken zijn in de gehele keten van de voedingsmiddelenindustrie. Wij als toeleverancier zijn onderdeel van die keten. Hoe meer u automatiseert, hoe groter de rol van de toeleverancier doorgaans wordt. De samenwerking met de toeleverancier wordt daarmee in toenemende mate belangrijk. U heeft er immers baat bij als het proces hygiënisch en gebruikersvriendelijk ontworpen is. Dit maakt het namelijk mogelijk de CIP (Cleaning In Place) effectief en efficiënt uit te voeren.

Als u bij ons een installatie besteld waarvan wij weten dat deze voor de voedingsmiddelen is bestemd, kunt u van Procestechniek verwachten dat:

  • er nagedacht is over het ontwerp, vanuit het oogpunt van hygiëne en CIP reinigbaarheid
  • er rekening is gehouden met de keuze van materialen (met name kunststoffen, conform de EC 1935/2004 norm)
  • de afwerking hygiënisch is (standaard houden wij een oppervlate-ruwheid van 0,8 um aan)

Waar nodig laten wij ons adviseren door derden.

 

Projecten